Jan 15
2022

Vasaloppet 100 år

Jag vet inte riktigt vad jag har gett mig in på men i år ska jag åka Vasaloppet. En vän som arbetar i Norge stafettläkare sedan ett par år tillbaka har fått upp ögonen för längdskidåkning som är enormt stort där. Det är nationalsporten och i stort sett alla åker det och nu gör han också det, även då han är i Sverige. Jag åkte mycket i mina yngre dagar men så förra året så lyckades han övertala mig om att vi skulle åka Vasaloppet tillsammans i år. Jag var inte helt nykter då jag sa ja men det är en rolig utmaning och vad passar bättre än att göra det i år då Vasaloppet fyller 100 år. Loppet har såklart utvecklats mycket och för 100 år sedan var det inte ens skidspår utan deltagarna åkte i djupsnö. Jag har tränat mycket inför loppet och tycker det ska bli kul och jag hoppas att jag tar mig runt innan de drar de ökända repet.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *